Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa z cebulą

 

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 170 g mieszanki grzybów
  • ½ szkl. cebuli pokrojonej na plasterki
  • 4 szkl. rosołu wołowego
  • ¼ szkl. wytrawnego sherry
  • ¼ łyżeczki soli
  • pieprz
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • tymianek

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzane masło wrzucić grzyby oraz pokrojoną cebulkę.
    Trzymać na małym ogniu około 8 minut.
    Po tym czasie wlać rosół i sherry.
    Połączyć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotować kolejne 7 minut.
    Przed podaniem posypać tymiankiem i parmezanem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *