Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane pyszności

Składniki:

  • 1 ½  kg ugotowanych ziemniaków
  • 10 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa do ziemniaków
  • pęczek natki zielonej pietruszki
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać jajka, sól, pieprz, przyprawę do ziemniaków doprawić do smaku. Do masy dodawać stopniowo mąkę, wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta wyrobić kuleczki wielkości jajka. Smażyć w głębokim tłuszczu, na złocisty kolor. Kuleczki wyjąć, podawać na gorąco. Dobrze smakują z czosnkowym ostrym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *