Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczana zapiekanka

Składniki:

  • 8 ugotowanych ziemniaków
  • 6 plastrów boczku
  • 2 cebule ze szczypiorkiem
  • 200 ml. kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 10 dag. żółtego sera
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Ziemniaki pokrój w plastry. Cebule obierz pokrój w talarki, szczypior na duże kawałki, boczek w kostkę. Ziemniaki wymieszaj z boczkiem i cebulą, przełóż do żaroodpornej formy, polej śmietaną rozmąconą z jajkami i startym żółtym serem oraz solą i pieprzem..Zapiekaj 20 min w temp180 stopni. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzen Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *