Poznaj sekret przepysznych przepisów na żeberka. Żeberka z rozmarynem Ewy. Lista zakupów: żeberka, miód, musztarda.
Składniki:
- 1 kg żeberek w paskach
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka musztardy
- kilka gałązek rozmarynu
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Żeberka oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Do miseczki przełożyć miód oraz musztardę.Wlać olej i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć żeberka.Odstawić je na około 2 godziny.Po tym czasie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.Dodać jeszcze kilka gałązek rozmaryn.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 4