Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe diabelskie

Składniki:
1 kg grubych żeberek wieprzowych
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
1 cebula
liść laurowy, ziele angielskie
5 łyżek pikantnego keczupu
sól, pieprz
olej

Sposób przyrządzenia:
Z żeberek umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Cebulę obrać, drobno posiekać, przełożyć do rondla. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć żeberka, przełożyć do garnka, podlać z wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić aż będą miękkie. Dodać posiekaną paprykę i keczup, chwilę poddusić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *