A teraz przepis dla miłośników kawałka dobrego mięsa. Czyli przepis na żeberka Pawła. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować: żeberek, miodu, musztardy , kminku i majeranku.
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 4 łyżek musztardy
- 3 łyżek miodu
- 4 łyżek sosu sojowego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- WŻeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
Następnie musztardę wymieszać z miodem i sosem sojowym.Dodać jeszcze zioła prowansalskie oraz ostrą i słodką paprykę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka.Wstawić do lodówki na około 3 godzin.Po tym czasie wyjąć żeberka z lodówki i kłaść je na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron, aż nabiorą ładnego, złotego koloru.
Liczba porcji: 6