Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka przepisu Pawła

A teraz przepis dla miłośników kawałka dobrego mięsa. Czyli przepis na żeberka Pawła. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować: żeberek, miodu, musztardy , kminku i majeranku. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 4 łyżek musztardy
  • 3 łyżek miodu
  • 4 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. WŻeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie musztardę wymieszać z miodem i sosem sojowym.
    Dodać jeszcze zioła prowansalskie oraz ostrą i słodką paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka.
    Wstawić do lodówki na około 3 godzin.
    Po tym czasie wyjąć żeberka z lodówki i kłaść je na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron, aż nabiorą ładnego, złotego koloru.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *