Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 4 łyżki musztardy
- 3 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kolendry
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Następnie do miseczki przełożyć musztardę oraz ketchup.Dodać słodką oraz ostrą paprykę.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz kolendrę.Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować kilka godzin, a najlepiej całą noc.Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i kłaść je na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoty kolor ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4