Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanki z pieczarkami i chili

Smaczne i dość szybkie w wykonaniu zapiekanki- tak naprawdę możecie użyć do nich warzyw jakie akurat macie w domu.

Składniki:
• baton pszenny 1 sztuka
• pieczarki 30 dkg
• czosnek 2 ząbki
• chili czerwone 1/2 strąka
• ser żólty 15 dkg
• masło ziołowe 5 dkg
• pomidor 2 sztuki
• ogórek zielony 4-5 cm kawałek

Sposób przygotowania:
Kromki batonu smarujemy lekko masłem i na każdą kładziemy po plasterku czosnku i kawałku chili.
Teraz układamy pieczarki a na nie ser.

Piekarnik nagrzewamy do 100’C i wkładamy zapiekanki. Pilnujemy by się nie przypiekły za bardzo od dołu – wystarczy im około 10-15 minut.

Teraz wg. własnego uznania polewamy je sosem sezamowym lub ketchupem i układamy warzywa.

Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaya" przez Ewelosa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *