Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kopytkami i szpinakiem

Składniki:

  • 600 g kopytek
  • 100 g szpinaku
  • 2 żółte papryki
  • 1 cebula
  • 12 pomidorków
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek wiórków parmezanowych

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać paprykę pokrojoną w kostkę.
    Trzymać na ogniu około 3 minuty po czym dodać kopytka.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze szpinak i pomidorki.
    Gdy szpinak zwiędnie, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *