Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane herbatniki z musem brzoskwiniowym

Składniki:

  • 1 l musu brzoskwiniowego
  • ½ szkl. rodzynek
  • ½ łyżeczek mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki zmiażdżonych goździków
  • herbatniki
  • 1/2szkl. białek
  • ½ szkl. cukru pudru
  • masło do formy

    Sposób wykonania:
    Do musu brzoskwiniowego dodać rodzynki, cynamon oraz goździki.
    Następnie formę wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego.
    Wyłożyć na nich brzoskwiniowy mus.
    Natomiast białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i wyłożyć na musie.
    Wstawić do piekarnika rozgrzaneg0o do 150 stopni i piec około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *