Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekana sola z panierowanymi brokułami

Składniki:
Brokuły panierowane:

  • brokuły mrożone(najlepiej Hortex)-pół opakowania
  • 2 jajka
  • 4 łyżki maki pszennej
  • 8 łyżek tartej bułki
  • olej
  • sól

Sola zapiekana:
Składniki:

  • 50 dkg filetów z soli
  • 2 szalotki
  • białe wino
  • śmietanka 30%
  • 2 dkg masła
  • 16 dkg sera żółtego najlepiej Chedar
  • sól, pieprz biały – najlepiej świeżo mielony


Sposób przyrządzenia:
Brokuły
Brokuły rozmrażamy i delikatnie odciskamy nadmiar wody. Każdą sztukę solimy i oprószamy mąką. Następnie każdy moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
Ryby i sos:
Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bardzo drobno pokrojoną szalotką. Na szalotkę układamy rybę, którą obficie kropimy winem oraz solimy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy folią aluminiową, stawiamy na gaz lub płytę grzewczej. Parzymy do momentu puszczenia soku. Wytworzony wywar zlewamy do rondelka, dodajemy śmietanę i chwilę gotujemy po czym doprawiamy solą i białym pieprzem. Tuż przed podaniem do sosu dodajemy kawałek miękkiego masła. Takie danie podaję na płaskim talerzu – kładę na nim porcję ryby, którą polewam sosem i obficie posypuję startym serem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C Zapiekam, aż ser się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika układam wokół ryby panierowane różyczki z brokuł.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *