Skład biszkopt:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
Skład masy budyniowej:
- 2 budynie o smaku śmietankowym
- 1 1/2 szklanki mleka
- 1 kostka margaryny
- rodzynki wiórki kokosowe, płatki migdałowe
Skład masy kawowej:
- 2 śnieżki Winiary
- 1 łyżka żelatyny
- 1 szklanka mleka
- 3 saszetki kawy cappuccino
Sposób przyrządzenia:
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp.180*C przez ok. 20 min. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kawową.
Masa budyniowa: Budyń ugotować, przestudzić połączyć z miękką margaryną i bakaliami.
Masa kawowa: Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę schłodzić. Zimne zmiksować ze śnieżynkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie 100ml., ostudzić i połączyć z masą kawową.
Przepis przesłała na „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i manta” Wioletta Luter