Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wyśmienite ciasto cappucino

Skład biszkopt:

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Skład masy budyniowej:

  • 2 budynie o smaku śmietankowym
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka margaryny
  • rodzynki wiórki kokosowe, płatki migdałowe

Skład masy kawowej:

  • 2 śnieżki Winiary
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 szklanka mleka
  • 3 saszetki kawy cappuccino

Sposób przyrządzenia:
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp.180*C przez ok. 20 min. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kawową.
Masa budyniowa: Budyń ugotować, przestudzić połączyć z miękką margaryną i bakaliami.
Masa kawowa: Mleko  zagotować, rozpuścić w nim kawę  schłodzić. Zimne zmiksować ze śnieżynkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie 100ml., ostudzić i połączyć z masą kawową.
Przepis przesłała na „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i manta” Wioletta Luter

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *