Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wypiekane żeberka w niskiej temperaturze

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 2 kg ziemniaków
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki, cebulę oraz boczek pokroić w plastry.
    Układać je na przemian warstwami w naczyniu żaroodpornym razem z żeberkami podzielonymi n mniejsze porcję.
    Każdą z warstw oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Wstawić pod przykryciem  do rozgrzanego ale wyłączonego piekarnika.
    I tak trzymać przez wiele godzin w niskiej temperaturze do miękkości mięsa.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *