Składniki:
- 40 dag makaronu
- 2 łyżki masła
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 4 grzyby
- ½ papryki
- 2 cebulki dymki
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka listków mięty
- 1 szkl bulionu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso pokrojone w paseczki.
Wówczas dodać pokrojoną cebulę.
Gdy się zarumieni dodać pokrojoną paprykę oraz grzyby.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz miętą.
Następnie łyżkę mąki kukurydzianej wymieszać z odrobiną wody, doprowadzić do wrzenia po czym wlać bulion.
Całość przelać na patelnie z mięsem i dusić kilka minut do zgęstnienia.
W między czasie ugotować makaron według opisu na oplwaniu.
Po odcedzeniu polać go sosem.