Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiśniowy biszkopcik

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 ½ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ¾ szkl. mąki tortowej
  • 2 szkl. wiśni w zalewie cukrowej
  • tłuszcz
  • tarta bułka

Sposób wykonania:

  1. Na parze ubić jajka z dodatkiem cukru pudru po czym zestawić z ognia i dodać sok oraz skórkę z cytryny.
    Na sam konie cnie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Następnie wbić w ciasto wydrylowane wiśnie i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *