Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka marynowane w pomidorach

 

Składniki:

  • 6 udek kurczaka
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szczypta majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka świeżych ziół
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Następnie cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do pomidorów.
    Zalać całość oliwą i dodać przyprawy.
    Dokładnie wymieszać i włożyć udka.
    Tak zamarynowane mięso odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie same udka przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Po czym dodać pomidorową pastę w której się marynowały.
    Pozostawić na ogniu na około 30 minut do miękkości mięsa.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *