Składniki:
12 dużych truskawek
3/4 szklanki białej czekolady (startej na grubej tarce)
Sposób przyrządzenia:
Truskawki umyć, pozostawić aby dokładnie wyschły. Przygotować łaźnię wodną. W większym garnku podgrzewać wodę, do mniejszego o odpowiedniej wielkości wsypać czekoladę i włożyć Goo do garnka z gorącą wodą, podgrzewać cały czas mieszając aż czekolada się rozpuścić. Wyjąć garnuszek z rozpuszczoną czekoladą, powoli schłodzić do temperatury pokojowej co jakiś czas mieszając aby czekolada nie stężała. Trzymając za szypułkę zanurzać każdy owoc w czekoladzie w ten sposób aby czekolada pokrywała 2/3 jego powierzchni, odkładać na pergamin. Po chwili przełożyć na talerz i przenieść do lodówki aby czekolada zastygła.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi