Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Trufle z gorzkiej i mlecznej czekolady

Składniki:

  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 20 dag mlecznej czekolady
  • 10 dag mała
  • 1000 ml śmietany kremówki
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki koniaku
  • 2 łyżeczki kakao

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać śmietanę.
Dodać do niej cukier waniliowy, masło oraz połamaną a mniejsze kawałki czekoladę.
Całość zagotować na małym ogniu cały czas mieszając.
Gdy wszystkie składniki się połączą i powstanie jednolita masa, zdjąć z ognia.
Wówczas dodać jeszcze koniak, wymieszać i odstawić do ostygnięcia po czym wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie masę ubić i z powstałej masy formować małe trufle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *