Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort jabłkowy

Ciasto:

  • 1 gotowy spód biszkoptowy,
  • 150 g konfitur z malin

Masa i dekoracja:

  • 250 ml białego wina,
  • 370 g cukru,
  • 1 i 1/2 laski cynamonu,
  • 4-6 goździków,
  • 1 kg jabłek,
  • 24 płaskie łyżeczki żelatyny,
  • 400 g twarożku śmietankowego,
  • sok i starta skórka z 1 cytryny.
  • 60 ml calvadosu,
  • 750 ml śmietany kremówki,
  • 12 mrożonych malin,
  • 15 g pistacji,
  • 10 g wiórków czekoladowych

Masa jabłkowa:
Wino gotować 10-15 min z 250 ml wody, 100 g cukru, 1/2 laski cynamonu i 2-3 goździkami, stale mieszając. 700 g jabłek obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, gotować w winie 5-7 min, wyjąć, wystudzić. Zalewę przetrzeć przez sito, gotować 5 min. 10 łyżeczek żelatyny wymieszać z zimną wodą, rozpuścić w zalewie. Dodać jabłka, wymieszać i wystudzić. Biszkopt przekroić na dwa placki. Jeden włożyć do tortownicy, posmarować konfiturami, wyłożyć masę jabłkową.
Masa twarożkowa:
Twarożek utrzeć z 150 g cukru, sokiem i skórką z cytryny i 20 ml calvadosu. 250 ml śmietany ubić, dodać do sera razem z resztą rozpuszczonej żelatyny. Masę wyłożyć na jabłka, przykryć drugim plackiem i lekko docisnąć. Tort chłodzić 3-4 godziny, wyjąć z tortownicy
Sposób dekorowania:
500 ml śmietany ubić z 20 g cukru, nieco odłożyć, resztą posmarować tort. Bok tortu porysować widelcem. Odłożoną śmietanę przełożyć do szprycy i udekorować wierzch tortu. Tort schłodzić.
300 g jabłek obrać, wydrążyć gniazda nasienne, owoce pokroić na 12 plastrów. 250 ml wody zagotować z resztą cahadosu i cukru, laską cynamonu i goździkami. włożyć jabłka, gotować 5 minut. Jabłka wyjąć i wystudzić. Syrop gotować, aż zgęstnieje, posmarować nim jabłka. Plastry ułożyć na torcie i ozdobić malinami, Brzeg tortu posypać posiekanymi pistacjami, środek czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *