Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka Agaty

 

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. kaszy manny
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • kostka masła
  • 1,5 kg kwaśnych jabłek 
  • ½ łyżeczki aromatu rumowego
  • 2 łyżeczki rodzynków
  • masło

 

 

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wówczas połączyć je aromatem i rodzynkami.
    Formę wysmarować masłem i wysypać na dno szklankę kaszy wymieszanej z mąką, cukrem oraz proszkiem do pieczenia.
    Na to rozłożyć cześć jabłek i ponownie posypać kaszą z mąką i tak przekładać do skończenia składników.
    Na sama górę rozłożyć kawałeczki masła.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni i piec około 40 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *