Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spolszczone tiramisu

Chciałam się z wami podzielić nowym przepisem na fajny deser/ciasto. Nie wiem czy "odkryję Amerykę" bo może już znacie taki przepis ale ja osobiście zdałam się na własną intuicję i zrobiłam podobno coś pysznego
Składniki:

  • 2 kubki po 400g Danio waniliowy (te duże kubeczki)
  • 1 kubek śmietany 30% (ja użyłam śmietany z Piątnicy)
  • 1-2 łyżeczki cukru pudru
  • 400g (1 duże opakowanie lub mogą być 2 mniejsze) podłużnych biszkoptów
  • 2 galaretki o dowolnym smaku
  • szklanka herbaty owocowej lub wody z sokiem

Sposób wykonania:

  1. Galaretki zrobić w połowie wody(tzn.0,5 l wrzątku +dwie galaretki), ostudzić w tym czasie ułożyć biszkopty na dnie blachy nasączyć polewając łyżeczką każde ciastko herbatą lub wodą z sokiem. Ubić schłodzoną śmietanę w trakcie dodać cukier puder. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo serki homogenizowane. Do powstałej masy wlać schłodzone galaretki. Powinny być w stanie ciekłym. Wyłożyć połowę masy na nasączone biszkopty, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i znowu przykryć masą. Zostawić do stężenia można górę ciasta posypać startą czekoladą lub roztopić pół tabliczki w kąpieli wodnej a następnie przyozdobić w "esy-floresy" i schłodzić w lodówce. Deser idealnie pasuje na gorące dni a do spotkań przy grillu jest wyśmienity .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *