Pyszne, aromatyczne spaghetti przepisu Olgi. Do jego wykonania potrzebujesz: makaronu spaghetti, bazylii, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 1/2 op makaronu spaghetti
- 2 szkl listków bazylii
- 3 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżki orzeszków pini
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki tartego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Makaron spaghetti najlepiej ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie do blendera wrzucić listki bazylii.Dodać do nich obrane ząbki czosnku oraz orzeszki pinii.Polać całość oliwą z oliwek.Wsypać jeszcze odrobinę soli i pieprzu do smaku.Całość dokładnie maskować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.Gdy składniki zaczną się łączyć dodać jeszcze starty na tarce parmezan.Gotowy makaron odcedzić i wymieszać razem z pesto.Przed podaniem udekorować listkami bazylii.
Liczba porcji: 4