Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z pesto Olgi

Pyszne, aromatyczne spaghetti przepisu Olgi. Do jego wykonania potrzebujesz: makaronu spaghetti, bazylii, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1/2 op makaronu spaghetti 
  • 2 szkl listków bazylii 
  • 3 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżki orzeszków pini 
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron spaghetti najlepiej ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie do blendera wrzucić listki bazylii.
    Dodać do nich obrane ząbki czosnku oraz orzeszki pinii.
    Polać całość oliwą z oliwek.
    Wsypać jeszcze odrobinę soli i pieprzu do smaku.
    Całość dokładnie maskować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.
    Gdy składniki zaczną się łączyć dodać jeszcze starty na tarce parmezan.
    Gotowy makaron odcedzić i wymieszać razem z pesto.
    Przed podaniem udekorować listkami bazylii.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *