Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti
- 1 pomidor malinowy
- 3 ząbki czosnku
- 10 oliwek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek bazylii
- sól
- pieprz
- kolendra do dekoracji

Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie oliwki odsączyć z zalewy i pokroić na krązki.Pomidora sparzyć wrzątkiem.Obrać go ze skóry i pokroić w drobną kostkę.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niego posiekaną bazylię i oliwę z oliwek.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Ugotowany makaron odcedzić.Dodać do niego pomidory i oliwki.Polać bazyliowym pesto i całość dokładnie wymieszać.Na koniec udekorować listkami kolendry.
Liczba porcji: 2