Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na desery. Dziś przepis na sorbet truskawkowy. Lista składników: mrożone truskawki, mleko i miód.
Składniki:
- 450 g mrożonych truskawek
- 100 ml mleka
- 3 łyżki miodu
Sposób wykonania:
-
Do blendera przełożyć mrożone truskawki.Dodać do nich miód do smaku.Zalać całość mlekiem.Następnie dokładnie zmiksować, aby powstała jednolita masa.Wówczas przełożyć ją do pudełka w której będziemy mrozić sorbet.Wstawić go do zamrażalki na około 30 minut.Po tym czasie wyjąć sorbet z zamrażalki i ponownie zmiksować.Wstawić na kolejne 30 minut i powtórzyć miksowanie.Wówczas wstawić jeszcze raz do zamrażalki już do całkowitego zamrożenia.Gotowy sorbet przełożyć gałkownicą do salaterek i udekorować według upodobań.
Liczba porcji: 4