Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone krewetki Olgi

Poznaj wyjątkowy smak owoców morza. Znakomite przepisy. Smażone krewetki Olgi. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: krewetek, czosnku, chilii i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • 15 krewetek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • ½ papryczki chili 
  • 3 listki rozmarynu
  • sok z ½ limonki
  • 3 łyżki masła klarowanego
 

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone krewetki osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Dodać do niego drobno posiekaną papryczkę chilii.
    Wrzucić jeszcze posiekane listki rozmarynu.
    Zalać całość sokiem z limonki i dokładnie wymieszać.
    Do powstałej marynaty wrzucić krewetki.
    Wymieszać, aby równomiernie pokryły się przyprawami.
    Odstawić na około 30 minut.
    Po tym czasie wrzucić je na patelni z rozgrzanym masłem.
    Smażyć kilka minut mieszając, aż krewetki ładnie się zarumienią.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *