Poznaj wyjątkowy smak owoców morza. Znakomite przepisy. Smażone krewetki Olgi. Aby przygotować ten przepis potrzebujesz: krewetek, czosnku, chilii i rozmarynu.
Składniki:
- 15 krewetek
- 1 ząbek czosnku
- ½ papryczki chili
- 3 listki rozmarynu
- sok z ½ limonki
- 3 łyżki masła klarowanego
Sposób wykonania:
-
Oczyszczone krewetki osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niego drobno posiekaną papryczkę chilii.Wrzucić jeszcze posiekane listki rozmarynu.Zalać całość sokiem z limonki i dokładnie wymieszać.Do powstałej marynaty wrzucić krewetki.Wymieszać, aby równomiernie pokryły się przyprawami.Odstawić na około 30 minut.Po tym czasie wrzucić je na patelni z rozgrzanym masłem.Smażyć kilka minut mieszając, aż krewetki ładnie się zarumienią.
Liczba porcji: 4