Składniki:
- 10 dag margaryny
- 25 dag jeżyn
- 75 dag tłustego twarogu
- 3 jajka
- 3 łyżki kaszy manny
- 25 dag cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
- 2 łyżeczki cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Stop masło, odstaw aby ostygło. W wysokiej misce umieść twaróg, wbij jajka, dosyp kaszę, cukier, cukier waniliowy, budyń, proszek do pieczenia. Dodaj sok i skórkę z cytryny. Składniki ucieraj tak długo, aż powstanie gładka masa. Na koniec nie przerywając ucierania powoli wlewaj, stopione masło. Dodaj jeżyny, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do tortownicy. Piecz 60-70 minut na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem. SMACZNEGO.