Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z jeżynami

Składniki:

    • 10 dag margaryny
    • 25 dag jeżyn
    • 75 dag tłustego twarogu
    • 3 jajka
    • 3 łyżki kaszy manny
    • 25 dag cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 1 opakowanie budyniu waniliowego
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • sok i skórka otarta z 1 cytryny
    • 2 łyżeczki cukru pudru

    Sposób przyrządzenia:
    Stop masło, odstaw aby ostygło. W wysokiej misce umieść twaróg, wbij jajka, dosyp kaszę, cukier, cukier waniliowy, budyń, proszek do pieczenia. Dodaj sok i skórkę z cytryny. Składniki ucieraj tak długo, aż powstanie gładka masa. Na koniec nie przerywając ucierania powoli wlewaj, stopione masło. Dodaj jeżyny, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do tortownicy. Piecz 60-70 minut na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem. SMACZNEGO.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *