Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Jowity

Poszukujesz nowych przepisów na ciasta? Idealnie trafiłeś. Sernik Jowity. Do przygotowania tego ciasta potrzebujesz: chudego twarożku, rodzynek, budyniu waniliowego, jajek oraz cukru. 

 

Składniki:

  •  20 dag rodzynek 
  •  1 kg chudego twarożku
  •  12,5 margaryny
  •  1 szkl. cukru
  •  1 opakowanie proszku do pieczenia
  •  4 jajka
  •  1 opakowanie cukru waniliowego
  •  budyń waniliowy
  •  2 łyżki kaszy manny
  •  cytryna

 

Sposób wykonania:

  1. Twarożek zemleć w maszynce dwukrotnie.
    Wówczas wbić do niego jajka.
    Następnie dodać cukier, margarynę oraz sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie utrzeć.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze budyń, cukier waniliowy oraz kaszę manną.
    Ponownie całość wymieszać.
    Na koniec wrzucić jeszcze rodzynki, przemieszać.
    Powstałe ciasto przełożyć do brytfanny wyłożonej folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *