Składniki:
12 dkg herbatników
skórka otarta z 1 pomarańczy
25 dkg twarogu śmietankowego
3 łyżki mleka
4 łyżeczki cukru pudru
2/3 szklanki śmietany kremówki
50 dkg dostępnych owoców*
Sposób przyrządzenia:
Herbatniki umieścić w grubej torebce foliowej i rozkruszyć je używając wałka do ciasta. Do twarogu dodać skórkę pomarańczową, 3 łyżeczki cukru pudru, zmiksować na gładką masę, pod koniec miksowania dodać mleko. Śmietanę ubić. Część owoców zmiksować na piure z łyżeczką cukru pudru. Połowę rozkruszonych herbatników podzielić na 6 części, wsypać na dno kubków, położyć na nich połowę masy serowej, część owoców i mus owocowy, resztę herbatników, sera, bitą śmietanę, owoce. Schłodzić przed podaniem. Polecam, pychota.
* Używałam malin, truskawek świeżych i mrożonych, wiśni, brzoskwiń, ananasa i innych wg gustów, Wszystkie smakują znakomicie.