Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w sezamie pieczony

Składniki:
1 kg schabu bez kości
10 dkg ziaren sezamu
Marynata:
½ szklanki sosu sojowego
3 łyżeczki miodu
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka tartego imbiru
1 łyżka zgniecionego w prasce czosnku

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, wetrzeć w mięso i odstawić przykryte na 24 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowany schab obsączyć z nadmiaru marynaty, obtoczyć dokładnie w sezamowych ziarnach. Piec w piekarniku nagrzanym do 240 stopni C przez około 30 minut, przykryć folią aluminiową i dopiec 20 minut. Podawać na zimno lub gorąco.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *