Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kurczaka i marynowanych grzybów

Składniki:

  • 20 dkg mięsa z gotowanego kurczaka
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 10 dkg konserwowanych ogórków
  • 10 dkg posiekanego koperku
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany
  • 20 dkg marynowanych grzybów


Sposób przyrządzenia:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub plastry, zeszklić na oleju. Kurczaka, ogórki, grzyby pokroić w plastry lub kostkę, wymieszać z cebulką. Śmietanę wymieszać z koperkiem. Wszystkie stałe składniki sałatki wymieszać, ewentualnie przyprawić, polać śmietaną.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Kinga M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *