Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 40 dkg szynki drobiowej
  • 1 por biała część
  • 10 jajek
  • 6 szt kolorowej papryki konserwowej
  • pęczek rzodkiewek
  • 5 łyżeczek keczupu
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę poszatkować drobno, jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paseczki. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Pora i rzodkiewki umyć i pokroić w talarki. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w szklanej misie, doprawić solą pieprzem .Majonez wymieszać z keczupem i połączyć z sałatką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *