Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z marchewką i porem

Składniki:

  •  400 g ryżu
  •  3 marchewki
  •  3 pory
  •  400 g selera
  •  100 g siekanych orzechów włoskich
  •  łyżka octu ziołowego
  •  2 łyżki soku z cytryny
  •  sól
  •  pieprz
  •  1/2 łyżeczki cukru
  •  5 łyżek oleju słonecznikowego

Sposób wykonania:

  1. Ryz ugotować według opisu na opakowaniu.
    Marchewki i selery zetrzeć na tarce a pory pokroić w krążki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie ocet wymieszać z olejem z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i posypać posiekanymi orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *