Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowy budyń z mandarynkami

Składniki:

  •  2 1/2 szklanki mleka
  •  1/2 szklanki cukru
  •  1 łyżeczka migdałowej esencji do ciasta
  •  1/3 szklanki ryżu
  •  315 g konserwowych mandarynek (z puszki)
  •  1/4 szklanki płatków migdałów

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wsypać ryż, dodać cukier oraz esencje migdałowa i całość doprowadzić do wrzenia nie przerywając mieszania.
    Gotować około 5 minut po czym przełożyć do salaterki i odstawić pod przykryciem do ostygnięcia.
    Wówczas przełożyć nasz budyń do pucharków i na wierzchu rozłożyć mandarynki oraz posypać migdałami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *