Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba po Gdańsku

Składniki:


• karp, sandacz lub lin (około 1.5 kg)
• 6 dag suszonych grzybów
• 2 łyżki mąki
• 4 łyżki oleju
• 1 łyżka masła
• 1 por
• 3 cebule
• 1 machewka
• 1 seler
• 3 ziarna ziela angielskiego
• sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przyrządzenia:
Grzyby umyć, namoczyć na noc w niewielkiej ilości wody, a następnie ugotować tej samej wodzie. Rybę oskrobać, wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, umyć. Pokroić w dzwonka, natrzeć solą i odstawić na 15 minut. Warzywa obrać, umyć. Marchewkę i seler pokroić w paski, a cebulę i por w krążki. Grzyby odcedzić na sicie (wywar zachować), połowę pokroić w paski. 2 łyżki oleju rozgrzać w rondlu, wrzucić warzywa, zrumienić. Wlać pół szklanki wywaru z grzybów, dodać grzyby, listek laurowy i ziele angielskie, dusić pod przykryciem 15 minut. Rybę obtoczyć w mące, zrumienić na patelni. Włożyć do rondla, dodać masło, dusić około 0.5 godziny. Ostrożnie wyjąć na półmisek i obłożyć duszonymi warzywami.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *