Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z masą jabłkową

Składniki:
Ciasto:

  • 1 szklanka cukru
  • 0,75 szklanki mąki tortowej
  • 4 jajka
  • 1 op. budyniu śmietankowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki octu

Masa:

  • 1000g jabłek
  • 2 op. galaretki truskawkowej

Sposób przyrządzania:
Ciasto: Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem, wlać do białek, zmiksować. Wsypać mąkę i budyń, lekko wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec 30 minut w temp. 180 stopni C.
Masa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć. Do gorących jabłek wsypać galaretki, wymieszać.
Rolada z masą jabłkową: Ciasto zrolować. Ostudzone ciasto rozwinąć, posmarować zimną masą i ponownie zrolować. Dowolnie udekorować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *