Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki kruche drożdzowe

Składniki:
1 kg mąki
50 dag margaryny
5 dag drożdży
szczypta soli
cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
4 jajka
powidła lub masa czekoladowa do nadziania rogalików

Sposób przyrządzenia:
Przygotuj rozczyn z drożdży, mleka, 6 łyżek mąki i 2 łyżek cukru. Odstaw do wyrośnięcia. Resztę mąki wsyp na stolnicy i z resztą cukru, szczyptą soli, cukrem waniliowym wymieszaj i zasiekaj z margaryną, 2 jajkami i 2 żółtkami (2 białka pozostaw do maszczenia gotowych rogali ). Gdy rozczyn urośnie o 100% dodaj do składników na stolnicy i wyrób ciasto. Gdy będzie gotowe odstaw na 1/2 h do wyrośnięcia. Ciasto podziel na 3 części. Rozwałkuj i podziel na kwadraty. Na środku kwadratów kładź powidła lub masło czekoladowe. Formuj rogaliki składając kwadrat w trójkąt, zlepiając boki i zawijając w rogal. Rogaliki pozostaw na 15- 20 min do wyrośnięcia i posmaruj białkiem. Piecz w temp 200 stopni ok 25 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *