Skład:
Biszkopt:
- 5 jajek
- 1 szkl. mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 szkl. cukru
Masa:
- 3 szkl. mleka
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. mąki
- 1 margaryna
- olejek śmietankowy
Sposób przyrzádzenia:
Ugotować budyń, dodać łyżkę masła, gdy wystygnie utrzeć z margaryną, dodać olejek ZASMAŻKA: 10 dag. wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka margaryny Wykonanie: Usmażyć na złoty kolor zasmażkę. Biszkopt przekroić na pół i posmarować kremem, położyć drugą połówkę ciasta. Drugą połowę biszkopta posmarować kremem i całość posypać wiórkami kokosowymi (tymi z zasmażki). Niebo w gębie!!! Życzę smacznego!
Przepis nadesłany na konkurs "Święta z Makłowiczem" przez Wioletta.