Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rafaello Wioletty(2)

Skład: 
Biszkopt:

  • 5 jajek 
  • 1 szkl. mąki       
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. cukru

Masa:

  • 3 szkl. mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 margaryna
  • olejek śmietankowy

Sposób przyrzádzenia:
Ugotować budyń, dodać łyżkę masła, gdy wystygnie utrzeć z margaryną, dodać olejek ZASMAŻKA: 10 dag. wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka margaryny Wykonanie: Usmażyć na złoty kolor zasmażkę. Biszkopt przekroić na pół i posmarować kremem, położyć drugą połówkę ciasta. Drugą połowę biszkopta posmarować kremem i całość posypać wiórkami kokosowymi (tymi z zasmażki). Niebo w gębie!!! Życzę smacznego!
Przepis nadesłany na konkurs "Święta z Makłowiczem" przez Wioletta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *