Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuchy na kefirze

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszne racuchy. Lista zakupów: jabłka, jajka, mąka i kefir.  
 

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 2 jajka
  • ¼ szkl cukru
  • 2 szkl mąki pszennej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 500 ml kefiru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę pszenną z dodatkiem sody oczyszczonej i soli.
    Następnie wlać kefir i wsypać cukier.
    Wbić jeszcze jajka.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gdy składniki zaczną się łączyć wrzucić jeszcze obrane jabłka starte na tarce.
    Całość przemieszać.
    Z powstałego ciasta smażyć racuchy na patelni z rozgrzanym olejem.
    Z obu stron na złoty kolor.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
     
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *