Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pucharek dla łasuchów

Składniki:
50 dag. truskawek
10 dag. czarnych jagód
kubek jogurtu
3/4 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
torebka cukru waniliowego
8 łyżek cukru
4 łyżki ajerkoniaku

Sposób przyrządzenia:
Owoce przebrać i opłukać. Jogurt i śmietanę wlać do jednego naczynia , dodać 4 łyżki cukru i cukier waniliowy. Ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści. Przygotować 4 pucharki deserowe. Do każdego wlać po łyżce ajerkoniaku. Na nim umieścić po porcji truskawek i zalać częścią jogurtu, posypać jagodami. Każdą porcję oprószyć łyżką cukru i udekorować kawałkami truskawek. Deser podawać mocno schłodzony.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *