Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepyszne kulki kokosowe

Składniki:
pół kostki margaryny
2 paczki herbatników
1 szklanka orzechów arachidowych mielonych
pół szklanki migdałów mielonych
3 łyżeczki spirytusu
1 szklanka kokosu
4 łyżki kakao
półtora szklanki cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Margarynę wrzuć do miski(musi być bardzo miękka)i rozetrzyj ją z cukrem pudrem i kakao na gładką masę. Herbatniki pokrusz na drobno i wymieszaj je wraz z orzechami i migdałami w przygotowanej wcześniej masie. Dodaj te trzy łyżeczki spirytusu i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie bierz do ręki małe ilość masy i lep kulki wielkości mandarynki. Ulepioną kulkę wrzuć do kokosu i dokładnie ją wytarzaj aż będzie biała. Potem wszystkie ulepione kulki wstaw do lodówki na 3 godziny.
Smacznego!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *