Składniki: 3 kostki rosołowe 2 cebule 1 listek laurowy 50 dag mielonego mięsa 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka majeranku Sposób wykonania: Cebule posiekać i zeszklić ma rozgrzanej oliwie po czym wrzucić ja do wrzącego bulionu razem z listkiem laurowym. Następnie do…
Kategoria: Zupy
Zupy
Zupa porowa z serkiem topionym
by Wiktor Kołodyński • • 0 Comments
Zupy
Zupa z kaszanką
by Grazyna Szeremeta • • 0 Comments
Składniki: 3 średnie kaszanki vegeta 1 listek laurowy kilka ziaren ziele angielskiego 3 ziemniaki natka pietruszki maggi Sposób wykonania: 1 l wody zagotować z dodatkiem Vegety, listka laurowego i ziela angielskiego po czym wrzucić obrane ziemianki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości. Następnie włożyć kaszankę pokrojoną w plastry. Doprawić do smaku maggi. Przed podaniem…
Krupnik
Zupa krupnik Iwony
by Marcin Kalkowski • • 0 Comments
Zupy
Zupa czosnkowa z ziemniakami
by Ewelina Gronek • • 0 Comments
Składniki: 10 ziemniaków główka czosnku 3 jaka 100 ml śmietany vegeta sól pieprz maggi kostka rosołowa Sposób wykonania: Obrane ziemianki pokroić w kostkę po czym zalać je wodą i wrzucić kostkę rosołową. Ugotować na małym ogniu pod przykryciem, po czym dodać rozgnieciony czosnek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz maggi. Następnie dodać…