Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Szparagi

Szparagi z kawiorem

Składniki: 20 szparagów białych 12 dkg kawioru czerwonego ( z łososia) 1 szklanka bulionu jarzynowego ½ szklanki białego wytrawnego wina 3 żółtka jaj 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz czarny i ceyene Sposób przyrządzenie: bulion jarzynowy i wino wymieszać doprowadzić do wrzenia, zredukować (odparować) do objętości około 2/3 szklanki. Schłodzić. Oddzielić żółtka jaj od białek.…

Szparagi po japońsku

Składniki: • szklanka mąki ziemniaczanej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • po pół łyżeczki soli i papryki • 2 białka • 50 dag białych szparagów • 50 dag zielonych szparagów • szczypta cukru • sól • 40 dag tuńczyka lub dorsza • skórka otarta z limetki • pieprz • 1,5 l oleju do smażenia…

Farsz ze szparagów

Skład: 800 g szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 120 ml gęstej śmietany 250 ml bulionu sól cukier 1 łyżka pokrojonego koperku 2 żółtka Sposób przyrządzenia: Szparagi umyć, odciąć stwardniałe części, obrać zaczynając 2-3 cm poniżej główki. Oczyszczone szparagi powiązać w pęczki i wrzucić do wrzącej posolonej i posłodzonej wody. Gdy będą miękkie, wyjąć,…