Składniki:
- 800 g czerwonej cebuli
- 4 łyżki masła
- 100 ml bulionu
- 100 ml słodkiego czerwonego wina
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
Składniki: 600 g małych cebulek 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 200 ml bulionu 100 ml słodkiego wina sól Sposób wykonania: Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym oprószyć je cukrem i zarumienić. Następnie zalać je winem oraz bulionem i gotować do momentu, aż płyn wyparuje a sos stanie się gesty. Doprawić do…
Składniki: 600 g cebuli 200 g mąki 1 l oleju sól Sposób wykonania: Cebulę obrać po czym pokroić je na grube plastry i rozłączyć na pojedyncze krążki, którą obtoczyć w mące. Następnie obtoczyć z nadmiaru mąki i smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się zarumieni. Przed podaniem oprószyć solą.
Składniki; 500 g małych cebulek ½ łyżki słodkiej papryki w proszku 50 ml białego wina 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 liść laurowy 5 ziaren czarnego pieprzu 1 goździk sól Sposób wykonania: Do garnka wrzucić obrane cebulę, ząbki czosnku, liść laurowy, pieprz oraz goździki. Podlać całość oliwą i obsmażyć na małym ogniu,…