Składniki: 1 opakowanie twarożku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku sól ostra papryka Sposób wykonania: Do twarożku dodać przecier pomidorowy, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz ostrą papryką.
Kategoria: Sosy pomidorowe
Sosy pomidorowe
Sos śmietanowo-pomidorowy
by Lena Buda • • 0 Comments
Składniki: łyżeczka musztardy łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 szkl. śmietany Sposób wykonania: Do musztardy dodać oliwę oraz sól. Całość dokładnie rozetrzeć po czym nie przerywając ucierania dolewać stopniowo śmietanę. Idealny do gotowanych ryb.
Sosy pomidorowe
Sos pomidorowo- sojowy
by albertos • • 0 Comments
Sosy pomidorowe
Sos pomidorowy Ilony
by akbertos • • 0 Comments
Sosy pomidorowe
Sos krewetkowo-pomidorowy
by Małgorzata D • • 0 Comments
Składniki: 12 -15 papryczek chili 1-2 łyżki pasty krewetkowej 1 pomidor 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka soku z zielonej cytryny Sposób wykonania: Papryczki chili oraz pomidora posiekać po czym dodać do nich pastę krewetkową oraz brązowy cukier. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez…