Składniki: 4 szalotki 200 g pieczarek 3 łyżki masła 300 ml bulionu 250 g śmietany 2 łyżki startego sera 400 g zielonego groszku 16 pomidorków koktajlowych sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Cebule posiekać a pieczarki pokroić w cienkie plasterki po czym wrzucić całość na patelnie z rozgrzaną oliwą i lekko poddusić, wówczas wlać bulion…
Kategoria: Sosy pieczarkowe
Sosy pieczarkowe
Sos pieczarkowy
by Mudzia • • 4 komentarze
Składniki: • 25 dag pieczarek • 10 dag śmietany • 1 szklanka bulionu z kostki • 1 cebula • mąka • sól • pieprz • tłuszcz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Podsmażyć pieczarki z cebulą. Dolać bulion. gotować. Do śmietany dodać mąkę, dobrze rozmieszać, dolać do sosu. Doprawić…