Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sosy

Sos chrzanowy z octem

Składniki: 150 g chrzanu ¾ szkl. wody ½ szkl. 3 % octu łyżeczka cukru łyżeczka soli Sposób wykonania: Chrzan zetrzeć na tace po czym sparzyć go wrzątkiem. Następnie gdy ostygnie dodać do niego ocet, sól oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać. Idealny do dań z ryb. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Nina

Sos chrzanowo- buraczany

Składniki: 200 g chrzanu 2/5 szkl. 3 % octu 2-3 łyżki soku z buraków sól cukier Sposób wykonania: Chrzan obrać i zetrzeć na tarce po czym dodać sól, cukier oraz ocet, wymieszać. Następnie  wlać sok z buraków i ponownie dokładnie wymieszać, Idealny do mięś i wędlin. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Katarzyna