Składniki: • 2 żółtka • 1 łyżka białego wina • 22,5 dag sklarowanego masła • szczypta solu • szczypta pieprzu • 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób wykonania: Do rondelka wrzucić żółtka i wlać wino. Na malutkim ogniu podgrzewać cały czas mieszając. Gdy sos lekko zgęstnieje zdjąć z ognia i dodawać stopniowo sklarowane masło. Całość…
Kategoria: Sosy
Sosy musztardowe
Sos musztardowy Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Sosy
Sos koperkowy Eli
by Ela • • 0 Comments
Sosy
Sos z twarogu
by Kornelia • • 0 Comments
Składniki: 100 g twarogu ¾ szkl. mleka sól cukier mielony kminek Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz cukrem. Następnie dodać mleko i całość ucierać do powstania jednolitej masy.
Sosy
Ostry sos śmietanowy
by Kornelia • • 0 Comments
Składniki: ¾ szkl. śmietany 2 łyżki 3 % octu 2 łyżeczki musztardy łyżeczka soli pieprz ketchup Sposób wykonania: Śmietanę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać musztardę, ketchup oraz ocet. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce



