Składniki: masło 2 łyżki woda 2 łyżki cukier 3 łyżki Sposób przyrządzenia: W niewielkim garnku należy rozpuścić dokładnie masło z dwiema łyżkami wody i cukrem, nie należy mieszać, ale lekko potrząsać garnkiem co jakiś czas, żeby nie zważyć sosu. Gdy z cukru zrobi się brązowy karmel należy polewać nim owoce i naleśniki. Przepis nadesłany na…
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos jabłkowy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • jabłka 20 dag • mąka ziemniaczana 1 dag • cukier 8 dag • starta skórka z cytryny • wino słodkie 1 kieliszek Sposób przyrządzenia: Jabłka trzeba bardzo dokładnie umyć, następnie je obrać i wykroić z nich gniazdka nasienne, po czym pokroić w cząsteczki. Jabłka proszę zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać do nich…
Sosy
Sos z melona
by albertos • • 0 Comments
Składniki: melon 1 sztuka śmietana 1 szklanka jogurt naturalny 1 szklanka cynamon 1 szczypta cukier 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Melona proszę przekroić na pół, następnie wydrążyć z niego pestki, po czym wyjąć cały miąższ, posiekać go i zmiksować mikserem, dodać do miąższu cukier oraz cynamon. Mus należy połączyć dokładnie ze śmietaną tak, aby nie powstały…
Sosy
Sos porzeczkowo- malinowy
by albertos • • 0 Comments
Sosy
Sos pikantny
by albertos • • 0 Comments
Składniki: papryka czerwona 10 dag natka pietruszki 5 dag oliw 1 szklanka ocet winny 1 łyżka oregano sól pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę proszę bardzo dokładnie umyć, po czym usunąć z niej gniazda nasienne i bardzo drobno posiekać w kosteczkę. Wrzucić ją do miski, dodać do niej oliwę, ocet, natkę pietruszki, oregano, przyprawić solą i pieprzem…

