Składniki: 100 g twarogu ¾ – 1 szkl. mleka sól cukier mielony kminek Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć widelcem po czym doprawić go solą, cukrem oraz kminkiem. Następnie dodać mleko i całość ucierać do powstania jednolitej konsystencji.
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos jajeczno-śmietanowy
by Tomasz Dzikowski • • 0 Comments
Sosy
Sos tatarski Mateusza
by Mateusz Wrzesiński • • 0 Comments
Majonezy
Majonez z żurawiną
by Renata Rudzka • • 0 Comments
Składniki: 200 ml majonezu 50 g żurawin 1 łyżeczka cukru sól biały pieprz Sposób wykonania: Żurawiny skropić 3 łyżkami wody i posypać łyżeczką cukru. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż woda odpruje, wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.





