Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sosy

Sos do zimnych ryb

Składniki: 2 łyżeczki musztardy 6 żółtek 6 łyżeczek cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko łyżka octu 3% 1 ogórek szczypiorek koperek marynowane grzyby 2 łyżki koperków łyżka oliwek sól Sposób wykonania: Musztardę wymieszać razem z oliwą, żółtkami, jajkiem ugotowanym na twardo i drobno posiekanym, oraz posiekanym ogórkiem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz…

Sos musztardowy do parówek

Składniki: 3 szkl. bulionu łyżka mąki ½ łyżki masła łyżka musztardy 2 łyżki cukru 1 kieliszek madery sól Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić bulionem po czy całość zagotować. Następnie całość przecedzić i dodać maderę oraz musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Jeszcze raz zagotować.